Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ТИГЪР И ДРАКОН
от ЙОАНА МИРЧЕВА
премиера -
15 октомври 2022 г.

моноспектакъл на ОВАНЕС ТОРОСЯН
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ
по романа на ДЖОРДЖ ОРУЕЛ

Защо Оруел? Защо сега? Възможно ли е овехтелите образи на съветизма да са актуални днес? Да! Защото „Фермата на животните“ на големия британски автор, смятана за едно от най-великите постижения на литературата на острова през 20-и век, отива далеч отвъд конкретните социално-политически и исторически рамки. Какво се случва днес? Какво очакваме да бъде утрото на нашето утре? В Англия, България, Русия, Китай, Америка, навсякъде, сякаш нещо ново предстои. Но какво е то? И накъде върви?

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 90 МИНУТИ.
 • режисура: ДЕСИСЛАВА ШПАТОВА
 • участват: СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВИРДЖИНИЯ СЪБЕВА, ИВОНА МАВРОВА, СТАНИМИР МИХАЙЛОВ, ТОДОР АТАНАСОВ
 • сценография: ХРИСТИНА ДЯКОВА
 • музика: КАЛИН НИКОЛОВ
 • хореография: ТАТЯНА СОКОЛОВА
 • костюми: ХРИСТИНА ДЯКОВА
 • превод: АЛБЕНА ДИМИТРОВА-НЕСТОРОВА
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
14 декември 2022
19:30 18,00 лв. 20,00 лв. 16,00 лв. 14,50 лв. 11,00 лв.
15 януари 2023
19:30 18,00 лв. 20,00 лв. 16,00 лв. 14,50 лв. 11,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Отзиви:
 • "Който още не е сигурен, че Петрова е страховита актриса, да тича към касата на Театър 199. В първия момент тя се явява танцово на сцената като клоун-конферансие, представящ въвеждащия текст, за да остане там 90 минути, преминавайки през какво ли не. Успоредно с тегленето на повествованието, тя влиза в куп роли и излиза от тях в стила на шампион-слаломист, като при това интонационно и пластично коментира и образите, и отношението на останалите персонажи към тях, и конкретното действие, и мястото му в цялата картина. Разнообразна, изобретателна, внушителна."
  Георги Каприев, въпреки.com

 • "За ефектното, но дълбоко смислено зрелище спомагат група съвсем млади актьори, които на моменти биват изваждани от по-скоро декоративните им функции: освен че танцуват и пеят, влизат и излизат от образи, задават въпроси, спорят... Те са Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Станимир Михайлов и Тодор Атанасов. Но неформално погледнато, „Фермата на животните“ е моноспектакъл на многоликата Снежина Петрова, която на сцената е всичко – и човеци, и животни, и чар, и диригент на смисъла."
  Ирина Гигова, в-к "Монитор"

 • "Фермата на Оруел като кабаре. Няма по-добро идейно решение за камерната сцена на Театър 199, разкроена от режисьорската фантазия на Десислава Шпатова. С визията и окото на театрален утопист, тя е изградила своебразен микросвят, в който литературната творба остава като тънка червена линия, но не и като истинската основа на спектакъла. Който, впрочем, можеше да бъде и моноспектакъл на Снежина Петрова. Тя обаче е в компанията на четирима подгласници, чиято артистична зрялост изцяло импонира на чудовищния ѝ талант.
  Даниел Димитров, btvnovinite.bg

 • "Залата препълнена – публиката на крака. В "Tеатър 199" Десислава Шпатова поставя "Фермата на животните" по Оруел толкова живо и проникновено, че асоциациите с овластени оруелови прасета на нашето съвремие, сами си идват."
  Иво Алексиев, offnews.bg

 • "Банално или не, няма как да говорим за “Фермата на животните” без, преди всичко, още веднъж да станем на крака за Снежина Петрова и нейния чудовищен актьорски талант."
  Тереза Алексиева, vibes.bg  Премиера: 10 февруари 2020 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#35810