Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ФЕРНАНДО КРАП МИ Е НАПИСАЛ ТОВА ПИСМО
от ТАНКРЕД ДОРСТ
премиера -
29 септември 2020 г.

постановка ИВАН УРУМОВ
с участието на ИВАН РАДОЕВ, ЕЛИ КОЛЕВА, СТОЯН МЛАДЕНОВ, ЛЮБЕН ЧАТАЛОВ
БОКЛУК
от ЕЛЕНА ТЕЛБИС
премиера -
14,15 ноември 2020 г.

постановка ИВАЙЛО ХРИСТОВ
сценография МАРИНА ЯНЕВА
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

КОЛЕКЦИОНЕРКАТА
от РАДОСЛАВ ЧИЧЕВ

Всеки човек е КОЛЕКЦИОНЕР. Кой не пази сувенири от екскурзиите си или снимки от рождените дни на своите деца? Това са обичайни неща, не си даваме сметка, че е КОЛЕКЦИОНИРАНЕ - КОЛЕКЦИЯ от мигове. Що се отнася до КОЛЕКЦИОНИРАНЕТО като хоби, то се практикува от всеки пети на света.
Най-многобройни са КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ на монети, пощенски марки, картини, първи издания на книги, всички видове часовници. Има и такива, които събират стари автомобили и такива, които събират очукани чайници, но има и КОЛЕКЦИОНЕРИ на костилки, празни туби от паста за зъби, червени клоунски носове или пък видове връв.
Ние живеем с вродения инстинкт да не пропуснем нищо, с инстинкта да попълваме житейския класьор. Но може ли да се окаже той смола, която ни примамва за да ни плени като мушици и да се втвърди?
КОЛЕКЦИОНЕРКАТА е спектакъл за слънцето и кехлибара!

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 70 МИНУТИ.
 • режисура: КАТЯ ПЕТРОВА
 • участват: МАЯ БЕЖАНСКА
 • сценография: РИН ЯМАМУРА
 • музика: ХРИСТО ЙОЦОВ
сектор B-0сектор Aсектор Bсектор Cсектор D
26 февруари 2021
19,30ч. 14,50 лв. 15,50 лв. 12,50 лв. 11,00 лв. 9,00 лв.
17 март 2021
19,30ч. 14,50 лв. 15,50 лв. 12,50 лв. 11,00 лв. 9,00 лв.
Отстъпки: до 50%   [подробности]

Награди:
 • МАЯ БЕЖАНСКА - награда за женска роля от Международния фестивал на спектаклите с един актьор "BGMOT" - Габрово 2016 г.;
 • КАТЯ ПЕТРОВА - награда за режисура от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" - Шумен 2015 г.;
 • РИН ЯМАМУРА - награда за сценография от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" - Шумен 2015 г.;
 • РИН ЯМАМУРА - номинация "Икар" 2015 г. за сценография;

  Отзиви:
 • „Защото Колекционерката на Радослав Чичев е упражнение по другост. Тих, нежен и лиричен опит да се надникне в бездната на вътрешното „аз", уплашено от редките мигове на случайни докосвания с външния свят.”
  Патриция Николова, sofialive.bg;

 • “Спектакълът, съчетал експресията на кукления театър (предметите оживяват, сценографията „диша”, текстът се визуализира…) с емоционалното себераздаване на драматичния монолог (Мая е като неукротима пианистка, която „свири” на прима виста), с играта от звуци и светлина, се превръща в част от колекцията на зрителя, заразен с вируса на театралното съпреживяване.”
  Ориета Антова, kulturni-novini.info;

 • "Колекционерката" е моноспектакъл на Мая Бежанска, която обаче създава толкова обемен, вътрешно и външно пластичен образ, че усещането е за полиспектакъл, за спектакъл с много лица, много теми и много истини. "Колекционерката" е и спектакъл с впечатляваща визия, носена от своеобразната "магнитна" сценография на Рин Ямамура и умело оркестриран вътрешен диалог от режисурата на Катя Петрова.”
  Светлана Панчева, в. "Дума"  Премиера: 12 април 2014 г.


 • (C) 2003-2021 Theatre 199; VISITORS#433967