Т Е А Т Р А Л Н И   С Ъ Б И Т И Я
ПРОЛЕТНО ТАЙНСТВО
от БОЙКО ИЛИЕВ
премиера -
9 май 2022 г.

с участието на НЕВЕНА КАЛУДОВА, ДИМИТЪР БАНЕНКИН, МАРИАНА МИЛАНОВА, СИЛВИЯ ПЕТКОВА
ВИНСЕНТ В БРИКСТЪН
от НИКЪЛЪС РАЙТ
премиера -
1 юли 2022 г.

с участието на МИЛА БАНЧЕВА, ЯСЕН АТАНАСОВ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА, ТЕОДОР НЕНОВ, КОНСТАНТИНА ГЕОРГИЕВА
Конкурс "Славка Славова" - Н А Г Р А Д И !
ЗА ЗРИТЕЛИ С ИЗИСКАН ВКУС!

 Начало 
 Театрален афиш 
 Детска програма 
 Турнета 
 Новини 
 Конкурс 
 Билети и отстъпки 
 За контакти 
 Премиери 
 Постановки 
 Творци 
 
 Театър 199 представя 

ДУЕТИ
от ПИТЪР КУИЛТЪР

Фойерверки от страсти и смях!!!

Питър Куилтър е едно от най-нашумелите нови имена на британската драматургия. Авторът, както и пиесата му ДУЕТИ се представят за първи път в България на сцената на Театър 199. Постановката е дело на Владимир Люцканов, сценографията е на Петя Стойкова. В спектакъла – букет от вихрени комични новели на тема любов – Силвия Лулчева и Владимир Пенев се преобразяват до неузнаваемост в различните необикновено ярки персонажи. ДУЕТИ пълни сърцата на зрителите с онези омайващи, сладки и усмихнати трепети, които се раждат когато във въздуха прелети стрела на Купидон.

”Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”
Уилям Шекспир

 • режисура: ВЛАДИМИР ЛЮЦКАНОВ
 • участват: СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА и ВЛАДИМИР ПЕНЕВ
 • сценография: ПЕТЯ СТОЙКОВА
 • костюми: ПЕТЯ СТОЙКОВА
 • превод: ХАРАЛАМПИ АНИЧКИН

Награди:
 • ВЛАДИМИР ПЕНЕВ - номинация "Аскеер" 2012 за главна мъжка роля.

  Отзиви:
 • „Само за протокола - в Дуети Куилтър не показва в каква посока да търсиш смисъла на живота, нито дава любовни съвети. Тази комедия просто предизвиква бурен смях заради нелепите ситуации и достоверния диалог, но и намеква, че е необходимо малко повече близост, за да бъде животът по-лек и приятен.”
  Оля Стоянова, sofialive.bg;

 • “Това са четири истории на хора, които се обичат. Всички ние сме участвали пряко или косвено в подобни ситуации и затова през цялото време е интересно, смешно и мило. Няма да ви разказвам подробности, за да не разваля изненадите, просто отидете и си подарете два безгрижни часа с може би най-симпатичната постановка на годината.”
  Елица Павлович, momichetataotgrada.com;

 • „В навечерието на настъпващата пролет Театър 199 поздрави почитателите си с жизнерадостната, забавна и проникновена премиерна постановка "Дуети”, с която на родна сцена за първи път стъпва британският драматург Питър Куилтър. В нея сдобилите се с телевизионна слава напоследък Силвия Лулчева ("Столичани в повече”) и Владимир Пенев ("Под прикритие”) майсторски влизат в по четири различни ярки образа, за да изградят един пълнокръвен портрет на любовните отношения между двойките днес – търсещи се в интернет, разделящи се след неудовлетворителен няколкогодишен брак, залагащи за пореден път на брачното щастие, примиряващи се с раздадената от живота ръка карти.”
  Олга Андреева, Inews.bg  Премиера: 19 март 2012 г.


 • (C) 2003-2022 Theatre 199; VISITORS#25178